Αναπολώντας τα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι τα παιχνίδια που κάναμε με τους φίλους μου σε εκείνο το μικρό χωριό που μεγαλώσαμε! Συνήθως πηγαίναμε στο πάρκο του χωριού και περνούσαμε τόσο όμορφα με κάθε λογιών παιχνίδι που μπορούσε να σκαρφιστεί το μυαλό μας!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδι εξοχη παιδικη χαραΗ αλήθεια είναι πως στα χωρία υπάρχουν περισσότερα μέρη για να παίξουν τα παιδιά, εν αντίθεσή με τις πόλεις. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στη πόλη έχουν περιορισμένες δυνατότητες να ασκηθούν με ασφάλεια  (π.χ. χωρίς το κίνδυνο των οχημάτων) σε εξωτερικό περιβάλλον.

Έτσι, κάποια από τα μέρη που μπορεί να πάει ένα παιδί είναι η παιδική χαρά..

Όταν ένα παιδί ασκείτε στην εξοχή,  είτε αυτό λέγεται βουνό, πάρκο, ή παιδική χαρά, έχει πολλά οφέλη που αφορούν οπτικοακουστικά ερεθίσματα και κινητικές δεξιότητες, όπως…..

  • Ενισχύεται να αναπτύξει και να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες.
  • Μαθαίνει να αντιλαμβάνεται την θέση του στο χώρο, να έχει καλύτερη συναίσθηση του σώματος του, προσπαθώντας να το συντονίσει σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων παιδιών γύρω του.
  • Αναπτύσσει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του καθώς δοκιμάζει νέες ικανότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδι εξοχη παιδικη χαραΤα πλεονεκτήματα όμως είναι πολλά παραπάνω, όπως η συναναστροφή του με αλλά παιδιά, να εντάσσεται σε ομάδες, να συμμετέχει και να κοινωνικοποιείται. Επίσης, τα ομαδικά παιχνίδια ενισχύουν την συνεργασία και την αλληλεγγύη και βοηθούν το παιδί να ακολουθεί κάποιους κανόνες και να λειτουργεί με βάση αυτούς.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι στην εξοχή είναι ο χώρος οπού δημιουργούνται  και οι πρώτες φιλίες οπού το παιδί μαθαίνει να σέβεται τα υπόλοιπα παιδιά και να μοιράζεται τα πράγματα του!!!

Επίσης, το παιχνίδι στην εξοχή έχει και πολλά πλεονεκτήματα όχι μόνο για τα παιδιά που παίζουν αλλά και για τους γονείς που τα συνοδεύουν, όπως ….

  • Περνούν χρόνο μαζί διασκεδάζοντας και ενισχύονται οι μεταξύ τους σχέσεις.
  • Δυνατότητα χαλάρωσης.
  • Απαλλάσσονται από το να βάζουν περιορισμούς όπως κάνουν στο σπίτι.
  • Μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ορισμένες συνήθεις ανησυχίες οπού δρουν πιεστικά στους γονείς και στο παιδί, όπως μην χτυπήσει ή αρρωστήσει.Αποτέλεσμα εικόνας για παιδι εξοχη παιδικη χαρα

Συνεπώς, το παιχνίδι στην εξοχή, όπως και να λέγεται αυτό (βουνό, πάρκο, παιδική χαρά), έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις και στους γονείς και στα παιδιά. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας από τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά και συνοδέψτε τα έξω όσο το δυνατόν συχνότερα, με αυτόν το τρόπο θα τα προσφέρεται υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *