Οι μπαμπάδες που περνούν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους από τους πρώτους μήνες μετά την γέννηση τους, μπορούν να επιδράσουν θετικά στη ανάπτυξη τους. Ερευνητές από ένα κολέγιο του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι ένας πατέρας ήρεμος, χαλαρός και χωρίς άγχος , μπορεί να επηρεάσει θετικά την νοημοσύνη των παιδιού του. Η ενίσχυση στην ανάπτυξη του παιδιού λόγω της απασχόλησης του πατέρα, ισχύει μάλιστα ανεξαρτήτως του οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της οικογένειας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση 128 πατεράδων με τα παιδιά τους όταν αυτά ήταν τριών μηνών.  Στη συνέχεια εκτίμησαν την νοητική ανάπτυξη των παιδιών μετά από ένα έτος και στην ηλικία των δύο ετών.  Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι υπήρχε ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στον βαθμό απασχόλησης των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και στις καλές επιδόσεις των παιδιών σε νοητικά τεστ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Paul Ramchandani

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Paul Ramchandani «το ξεκάθαρο μήνυμα για τους νέους μπαμπάδες είναι να ασχολούνται και να παίζουν με τα παιδιά τους. Ακόμη και όταν είναι μωρά, το παιχνίδι και η αλληλεπίδραση μαζί τους μπορεί να επιδράσει θετικά.

Κατηγορίες: Για τα Παιδιά μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *